mini tomatensoepje
Ingrediënten
voor 20 glaasjes
4 eetlepels olijfolie
1 kg tomaten, gehalveerd
1 ui, in dunne ringen
2 grote tenen knoflook, gehalveerd
een takje tijm
1 theelepel basterdsuiker
10 blaadjes basilicum
1 liter kippenbouillon
3 zongedroogde tomaten
2 eetlepels olijfolie
wat kleine basilicumblaadjes
Bereiding: (tijd 40 min)
- Verwarm de oven voor op 220 °C
- Doe de olijfolie in een braadslee.
- Schep voorzichtig de tomaten, de uienringen en de knoflook erin en schep alles goed om in de olie.
- Strooi de tijmtakjes erover, dan wat suiker en ten slotte flink wat peper en zout.
- Rooster het geheel, onder één of twee keer omscheppen, 20-25 minuten, tot alles mooi gekaramelliseerd is.
- Voeg tegen het einde van de baktijd het basilicum toe.
- Schep de groenten en smaakmakers in een pan en verwijder de tijmtakjes.
- Breng de bouillon in een andere pan aan de kook en schenk hem dan over de tomaten.
- Breng het geheel aan de kook, voeg de gedroogde tomaten toe en laat 5 minuten koken.
- Pureer de soep in de blender of met de staafmixer..
- Schenk de soep in een zeef boven een schone pan en wrijf hem er met de achterkant van een soeplepel doorheen.
- Proef en voeg eventueel peper en zout naar smaak toe.
- laat afkoelen en serveer koud maar niet ijskoud.