mini ceasars salad

voor 10 kleine salades

1 kropje Little gem

2 bladen Romaine sla

2 Eieren

Croutons (2 sneden brood)

50 g Parmezaanse kaas

2 el Olijfolie

2.5 dl   mayonaise

46 gram gepasteuriseerd eigeel

25 gram Parmezaanse kaas

25 gram citroensap

10 grams sojaolie

 2 ansjovisfilets

 3 druppels Tabasco

 1 teen knoflook

 Zout

Bereiding(tijd: 20 min.)

  1. Pluk de bladen van de romaine sla en de little gem
  2. Was de sla en droog de sla m.b.v. de slacentrifuge
  3. Pluk de sla
  4. Kook het ei in 4 minuten en laat het schrikken in ijswater.
  5. Hierdoor stopt het garingsproces en blijft de eidooier mooi zacht.
  6. Het maken van de croutons gaat als volgt; verwijder de korst van 2 sneetjes wit brood en snijd deze in kleine blokjes (brunoise).
  7. Meng de blokjes met (knoflook) olie en doe dit op een ovenschaal.
  8. Bak de croutons in de oven in 10 minuten op 180 °C mooi bruin.

Presentatie

  1. Gebruik een groot diep bord om de salade in te serveren.
  2. Meng de dressing met de sla en leg dit vervolgens op het bord.
  3. Snijd met een schaaf een aantal plakjes van de Parmezaanse kaas en strooi dit over de salade.
  4. Snijd het gekookte ei in een eiersnijder en leg de partjes bovenop, samen met de croutons.
Sluit Menu