mini ceasars salad
voor 10 kleine salades
1 kropje Little gem
2 bladen Romaine sla
2 Eieren
Croutons (2 sneden brood)
50 g Parmezaanse kaas
2 el Olijfolie
2.5 dl mayonaise
46 gram gepasteuriseerd eigeel
25 gram Parmezaanse kaas
25 gram citroensap
10 grams sojaolie
2 ansjovisfilets
3 druppels Tabasco
1 teen knoflook
Zout
Bereiding(tijd: 20 min.)
- Pluk de bladen van de romaine sla en de little gem
- Was de sla en droog de sla m.b.v. de slacentrifuge
- Pluk de sla
- Kook het ei in 4 minuten en laat het schrikken in ijswater.
- Hierdoor stopt het garingsproces en blijft de eidooier mooi zacht.
- Het maken van de croutons gaat als volgt; verwijder de korst van 2 sneetjes wit brood en snijd deze in kleine blokjes (brunoise).
- Meng de blokjes met (knoflook) olie en doe dit op een ovenschaal.
- Bak de croutons in de oven in 10 minuten op 180 °C mooi bruin.
Presentatie
- Gebruik een groot diep bord om de salade in te serveren.
- Meng de dressing met de sla en leg dit vervolgens op het bord.
- Snijd met een schaaf een aantal plakjes van de Parmezaanse kaas en strooi dit over de salade.
- Snijd het gekookte ei in een eiersnijder en leg de partjes bovenop, samen met de croutons.