Thaise noedels
Ingrediënten
voor 2 personen
- 1 ui
- 1 prei
- 100 gram taugé
- 200 gram kipfilet
- 150 gram volkoren noedels
- 1 rode peper
- 1 eetlepel olie
- citroensap
- 1 theelepel bruine basterdsuiker
- ± 1 eetlepel vissaus (nam pla)
- 6 takjes koriander
Bereiding (tijd 30 min.)
- Maak de ui en de prei schoon. Snipper de ui en snijd de prei in dunne ringen.
- Was de taugé en laat dit uitlekken in een vergiet.
- hak de peper fijn
- Snijd de kipfilet in blokjes of dunne reepjes
- Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de kip met peper in 5 minuten gaar en bruin.
- Bak de ui en de prei enkele minuten mee.
- voeg de peper toe.
- Voeg de uitgelekte noedels en de taugé toe en roerbak dit mee tot alles heet is.
- Maak het gerecht op smaak met citroensap, de basterdsuiker en de vissaus.
- Strooi er de blaadjes koriander over.