mini pasteitje met kip
voor 16 stuks
50 g boter
60 g bloem
4 dl kippenbouillon
½ dl room
snuf nootmuskaat
snufje peper
1 el citroensap
100 g kippenvlees
50 g champignons
1 el olie
16 mini pasteibakjes
Bereiding: (tijd 45 min.)
- Breng de bouillon tegen het kookpunt aan
- Maak de kip gaar in de bouillon (15 minuten)
- Snijd de champignons in blokjes
- Bak de champignons goudbruin en houdt dan apart.
- smelt dan in een kookpan (hoge pan) de boter,
- haal de pan van het vuur
- voeg de bloem toe en gaar de roux op laag vuur even door
- laat dan de roux afkoelen
- haal de kip uit de bouillon en snijd deze in heel kleine blokjes
- voeg de bouillon ( 4 dl ) geleidelijk toe aan de roux
- kook door tot de ragout gaat binden
- kook enkele minuten door op laag vuur
- voeg de room toe en kook alles heel even op.
- voeg de kip en de champignons toe en de citroensap
- breng op smaak met wat peper, nootmuskaat en zout.
- Serveer in pasteibakjes (even in de oven oppiepen)