chicken wings
Voor 10 personen
Tijd: 20 minuten
Ingrediënten:
500 g kippenvleugels
2 knoflookteentjes, geraspt
1 el geraspte gember
1 rode chili peper
3 dl Coca Cola
60 ml lichte sojasaus
2 eetlepels Shaoxing rijstwijn
Geroosterde sesamzaadjes
1 bosui, in ringetjes gesneden
- Spoel de kip af onder de (koude) kraan en laat uitlekken.
- Verwarm in een wok twee eetlepels (zonnebloem)olie en bak hierin de kippenvleugels.
- Bak rondom bruin en krokant.
- Haal de kip uit de pan maar bewaar de olie.
- Bak hierin de gember, knoflook en de gedroogde chili tot je alles begint te ruiken.
- Pas wel op dat de knoflook niet verbrandt.
- Voeg de sojasaus samen met de wijn en cola toe.
- Breng aan de kook en voeg de kip toe.
- Laat sudderen op laag vuur.
- Laat sudderen totdat de saus ingedikt is en plakkerig is.
- Draai zo nu en dan de kip om en serveer met de sesamzaadjes en bosui.