quiche met ham
Voor het deeg:
100 g bloem
50 g boter
2 g zout
50 ml water
Voor binding (beslag)
1 ei
100 ml room
2 g zout
snuf peper
mespuntje nootmuskaat
½ ui
Vulling voor quiche
100 g ham
50 g oude geraspte kaas*
Origineel bevat deze quiche geen kaas.
Bereiding: (tijd 45 min.)
- kneed alle ingrediënten tot een glad deeg
- laat 15 minuten rusten
- vet de vormen in
- rol tot 2 mm uit
- bekleed er de vormen mee
- snipper de ui heel fijn
- Fruit de ui in wat olie gaar (fruiten is garen zonder kleur)
- klop de eieren, de room, zout, peper en nootmuskaat los.
- Meng de ui erdoor
- Zie voor verder gebruik de volgende stap
- Bak de plakjes spek kort aan
- Leg in de beklede vormen de spek of ham
- giet er een laagje beslag over
- bestrooi met de kaas
- bak af op 160ºC ongeveer 20 minuten.