maki sushi

450 gr sushi rijst
9 dl water

1 dl rijstazijn
50 g witte basterdsuiker
2 tl zout

2 avocado’s                                

1 komkommer           

100 g krabstick (surimi)    

200 g verse zalmfilet 

Bereiding: (tijd: 1 uur)

  1. Was de speciale sushi rijst
  2. kook de rijst in de rijstkoker(water en rijst)
  3. Maak van de azijn, suiker en zout een mengsel en roer deze door de rijst.
  4. Laat hierna de rijst verder afkoelen tot kamertemperatuur.

 .

Sushi

  1. Snij alle ingrediënten voor de vulling van de sushi in dunne reepjes van een halve centimeter breed.
  2. Leg een vel nori op een bamboe matje en verdeel een kleine hoeveelheid rijst over het vel nori.
  3. Laat aan de zijkanten en aan de bovenkant een rand van 2 cm vrij.
  4. Leg een beetje wasabi in een horizontale lijn in het midden op de rijst. Leg de vulling in een dunne horizontale strook, op een hoogte van ca. 5 cm van de onderkant op de rijst.
  5. De vulling kan zijn een combinatie van de bovenstaande ingrediënten.
  6. Rol de nori met behulp van het matje stevig op vanaf de onderkant en druk de uiteinden tegen elkaar aan.
  7. Het uiteinde van de nori kan eventueel met een natte vinger worden dichtgeplakt.
  8. Vul alle nori en laat de rollen afkoelen in de koelkast.
  9. Snij maximaal een half uur voor serveren met een scherp nat mes de rol in plakken van 2,5 cm. Serveer de sushi met een kommetje sojasaus waarin een klein beetje wasabi is opgelost en wat pure wasabi
Sluit Menu