Thaise noedels

Ingrediënten

voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 prei
  • 100 gram taugé
  • 200 gram kipfilet
  • 150 gram volkoren noedels
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel olie
  • citroensap
  • 1 theelepel bruine basterdsuiker
  • ± 1 eetlepel vissaus (nam pla)
  • 6 takjes koriander
Bereiding (tijd 30 min.)
  1. Maak de ui en de prei schoon. Snipper de ui en snijd de prei in dunne ringen.
  2. Was de taugé en laat dit uitlekken in een vergiet.
  3. hak de peper fijn
  4. Snijd de kipfilet in blokjes of dunne reepjes
  5. Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de kip met peper in 5 minuten gaar en bruin.
  7. Bak de ui en de prei enkele minuten mee.
  8. voeg de peper toe.
  9. Voeg de uitgelekte noedels en de taugé toe en roerbak dit mee tot alles heet is.
  10. Maak het gerecht op smaak met citroensap, de basterdsuiker en de vissaus.
  11. Strooi er de blaadjes koriander over.
Sluit Menu