mini pasteitje met kip

voor 16 stuks

50 g boter

60 g bloem

4 dl kippenbouillon

½ dl room

snuf nootmuskaat

snufje peper

1 el citroensap

100 g kippenvlees

50 g champignons

1 el olie

16 mini pasteibakjes

Bereiding: (tijd 45 min.)

  1. Breng de bouillon tegen het kookpunt aan
  2. Maak de kip gaar in de bouillon (15 minuten)
  3. Snijd de champignons in blokjes
  4. Bak de champignons goudbruin en houdt dan apart.
  5. smelt dan in een kookpan (hoge pan) de boter,
  6. haal de pan van het vuur
  7. voeg de bloem toe en gaar de roux op laag vuur even door
  8. laat dan de roux afkoelen
  9. haal de kip uit de bouillon en snijd deze in heel kleine blokjes
  10. voeg de bouillon ( 4 dl ) geleidelijk toe aan de roux
  11. kook door tot de ragout gaat binden
  12. kook enkele minuten door op laag vuur
  13. voeg de room toe en kook alles heel even op.
  14. voeg de kip en de champignons toe en de citroensap
  15. breng op smaak met wat peper, nootmuskaat en zout.
  16. Serveer in  pasteibakjes (even in de oven oppiepen)
Sluit Menu