mini tomatensoepje

Ingrediënten

voor 20 glaasjes 

4 eetlepels olijfolie

1 kg tomaten, gehalveerd

1 ui, in dunne ringen

2 grote tenen knoflook, gehalveerd

een takje tijm

1 theelepel basterdsuiker

10 blaadjes basilicum

1 liter kippenbouillon

3 zongedroogde tomaten

2 eetlepels olijfolie

wat kleine basilicumblaadjes

Bereiding: (tijd 40 min)

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C
  2. Doe de olijfolie in een braadslee.
  3. Schep voorzichtig de tomaten, de uienringen en de knoflook erin en schep alles goed om in de olie.
  4. Strooi de tijmtakjes erover, dan wat suiker en ten slotte flink wat peper en zout.
  5. Rooster het geheel, onder één of twee keer omscheppen, 20-25 minuten, tot alles mooi gekaramelliseerd is.
  6. Voeg tegen het einde van de baktijd het basilicum toe.
  7. Schep de groenten en smaakmakers in een pan en verwijder de tijmtakjes.
  8. Breng de bouillon in een andere pan aan de kook en schenk hem dan over de tomaten.
  9. Breng het geheel aan de kook, voeg de gedroogde tomaten toe en laat 5 minuten koken.
  10. Pureer de soep in de blender of met de staafmixer..
  11. Schenk de soep in een zeef boven een schone pan en wrijf hem er met de achterkant van een soeplepel doorheen.
  12. Proef en voeg eventueel peper en zout naar smaak toe.
  13. laat afkoelen en serveer koud maar niet ijskoud.
Sluit Menu