quiche met ham

Voor het deeg:

100 g bloem

50 g boter

2 g zout

50 ml water

 

 Voor binding (beslag)

1 ei

100 ml room

2 g zout

snuf peper

mespuntje nootmuskaat

½ ui

 

Vulling voor quiche

100 g  ham

50 g oude geraspte kaas*

 

Origineel bevat deze quiche geen kaas.

Bereiding: (tijd 45 min.)

  • kneed alle ingrediënten tot een glad deeg
  • laat 15 minuten rusten
  • vet de vormen in
  • rol tot 2 mm uit
  • bekleed er de vormen mee
  • snipper de ui heel fijn
  • Fruit de ui in wat olie gaar (fruiten is garen zonder kleur)
  • klop de eieren, de room, zout, peper en nootmuskaat los.
  • Meng de ui erdoor
  • Zie voor verder gebruik de volgende stap
  • Bak de plakjes spek kort aan
  • Leg in de beklede vormen de spek of ham
  • giet er een laagje beslag over
  • bestrooi met de kaas
  • bak af op 160ºC ongeveer 20 minuten.
Sluit Menu